Geef je dan nu op voor de online workshop “Recht je rug”

Nek schouderklachtenVeel mensen werken in deze corona-tijd vanuit huis. Overleggen vinden plaats via beeldbellen, het gebruikelijke werk wordt nu gedaan op een werkplek thuis, allemaal vaak in een zittende houding.

De werkplek thuis voldoet vaak niet aan de ergonomische richtlijnen. Dit kan veel spierspanning in de nek- en schouderspieren veroorzaken, met pijnklachten als gevolg. Daarnaast spelen spanning, angst, stress en onzekerheid een rol wat ook van invloed is op lichamelijke klachten.

Herkent u dit? Meld u zich dan nu aan voor de online workshop “Recht je rug”! Deze week gaat de eerste workshop voor een groep middelbare school docenten van start!

Het corona-virus houdt heel Nederland in zijn greep. We worden geacht zo veel mogelijk thuis te werken. Kinderen zijn thuis, het sporten ligt stil……. Het is niet te bevatten hoe ons leven er binnen een paar dagen anders uit is gaan zien. Er wordt van ons verwacht dat we allerlei nieuwe routines opbouwen. Dit alles kan gepaard gaan met spanning, onzekerheid, angst of andere emoties. Veel werknemers werken vanuit huis. Overleggen vinden plaats via beeldbellen, het gebruikelijke werk wordt nu gedaan op een werkplek thuis, allemaal vaak in een zittende houding.

De berichtgeving in het nieuws geeft het al aan, mensen kampen met klachten aan hun nek, schouders en rug, doordat ze veelal in een verkeerde houding zitten. De werkplek thuis voldoet vaak niet aan de ergonomische richtlijnen. Dit kan veel spierspanning in de nek- en schouderspieren veroorzaken. Het kan klachten in die regio geven en eventueel ook hoofdpijn veroorzaken. Daarnaast spelen spanning, angst, stress en onzekerheid een rol wat ook van invloed is op lichamelijke klachten.

Herkent u zich in dit verhaal en wilt u er wat aan doen? Wij bieden de online workshop “Recht je rug” aan.

Workshop “Recht je rug”

Doel van de workshop: Een gunstige houding aannemen en toepassen in het dagelijkse leven. Inzicht in oefeningen voor de rug, nek en schouders,toepasbaar tijdens het werken. Voorkomen van lichamelijke klachten.

Doelgroep:  Kantoorpersoneel 
Duur workshop:  2 uur
Aantal personen:  Max 4 pers. per online workshop
Waar:  Thuis achter de PC/ laptop
Prijs: € 240,- per workshop. Bij afname van meer workshops is er een korting van toepassing.

Wat krijgt u?

 • Telefonische intake met opdrachtgever
 • Analyseren ingevulde vragenlijst over werkhoudingen, werkbelasting en taken
 • Workshop bestaat uit:
  • Theorie over anatomie
  • Theorie over houding
  • Praktijk: zittende en staande werkhouding
  • Oefeningen ter ontspanning van de rug, nek en schouders
 • Samenvatting op papier met tips, adviezen en oefeningen

Meer weten of aanmelden?
Neem contact op met Minou de Jong of Laura Bunnik van STAP Oefentherapie via; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-25586619 (Minou) of 06-16273447 (Laura).