Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van een vrouw. Het is noodzakelijk dat de banden en spieren soepeler worden om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit gebeurt onder invloed van hormonen. De belasting op het bekken wordt  wel steeds groter, maar de banden geven steeds meer ruimte, waardoor verminderde stabiliteit/stevigheid van het bekken ontstaat. Daardoor kunnen klachten ontstaan. Klachten zoals pijn in de lage rug of billen, pijn rondom de stuit of schaambeen of in de liezen. Ook de heupkoppen kunnen als gevolg van verminderde stabiliteit gaan opspelen. Ook kan u last krijgen van urine incontinentie. 

Bekkenbodemproblemen:
De bekken oefentherapeut leert u meer contact te maken met de bekkenbodemspieren. Wanneer mensen zich meer bewust zijn van de bekkenbodemspieren, kunnen ze de bekkenbodem beter ontspannen en ook bewust aanspannen. Voor de ene patiënt zal het nodig zijn om de bekkenbodem te leren ontspannen (plasproblemen) en voor de ander is het belangrijk om de bekkenbodem te versterken (incontinentie en verzakking). Op die manier leert de patiënt zich bewuster te zijn van de bekkenbodemspieren en de klachten onder controle te krijgen. Hierbij is niet alleen de bekkenbodem belangrijk, maar ook de omliggende structuren, die ook veel stabiliteit en stevigheid kunnen bieden.

Binnen onze praktijk is Inge Verhoeven geregistreerd bekkenoefentherapeut, neem contact op met haar voor meer informatie. (tel: 010-4181344 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.