Een afwijkende houding en/of afwijkende bewegingen kunnen veroorzaakt worden door de bouw van uw skelet of door problemen in uw motoriek. Ook gewoontes kunnen leiden tot een slechte houding en verkeerde bewegingen. Dit heeft met (aangeleerd) motorisch gedrag te maken. Een ongunstige houding kan op termijn lichamelijke klachten, zoals rugklachten, nekklachten of schouderklachten veroorzaken. De oefentherapeut is dé aangewezen deskundige op dit gebied. Zij helpt u met het verbeteren van uw houding en uw bewegingen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke ontwikkeling en uw omstandigheden.

De oefentherapeut geeft voorlichting, maakt u bewust en leert u uw mogelijkheden om beter te bewegen te gebruiken. Goed bewegen kan iedereen dus leren!

Hierbij wordt speciale aandacht gegeven aan kinderen. We behandelen met veel plezier kinderen die in hun groei een slechte houding en/of verkeerde bewegingsgewoontes ontwikkelen.

In de huidige maatschappij waarin veel gebruik gemaakt wordt van schermen en we minder bewegen nemen ook de houdingsklachten toe. We gaan meer voorovergebogen staan en termen zoals een Tabletnek en Gameboyrug zien we vaak terug in het nieuws. De oefentherapeut kan helpen om u of uw kind een juiste houding aan te leren in het dagelijks leven en op die manier klachten in de toekomst te kunnen voorkomen.

Als praktijk verzorgen wij ook Zit met Pit lessen aan op basisscholen. “Zit met Pit” is een lespakket dat gericht is op kinderen op de basisschool. In 3 lessen leren kinderen wat een goede zithouding is, waar de botten en spieren voor dienen en wordt er in gegaan op de oorzaak van pijnklachten. De inspiratiebron voor de kinderen is ‘Pietje Pit’ die hen door de opdrachten en oefeningen loodst.

Bekijk via de volgende link een informatief filmpje over ‘Zit met Pit!” www.zitmetpit.nl