Als slaapoefentherapeut kan ik u helpen om in gemiddeld 6 behandelingen van uw slaapproblemen af te komen.

Ervaart u problemen met slapen? Heeft u moeite met inslapen? Wordt u vaak wakker in de nacht en duurt het dan een tijdje voordat u weer in kunt slapen? Wordt u standaard te vroeg wakker voor uw gevoel? Heeft u het idee dat u overdag niet meer goed kunt functioneren door het slechte slapen?

Mogelijk heeft u een slapprobleem. Slaapproblemen komen veel voor en u bent daarin niet de enige. Gelukkig is er mogelijkheid om uw slaapprobleem te verhelpen middels Slaapoefentherapie.

De slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische en toepasbare aanpak.

De behandeling

We benaderen de lichamelijks en mentale klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van de dag die lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van een slechte nachtrust ook weer doorlopen op de volgende dag. Daardoor komt u vaak in een vicieuze cirkel die u moeilijk kunt doorbreken als er niets veranderd.

Wij pakken de oorzaken en in standhoudende factoren van de klachten en het slaapprobleem aan en lossen dit samen met u op.

De slaapoefentherapeut helpt bij:

  • Inzicht geven in een gezond slaapgedrag
  • Inzicht geven in hoe de lichamelijke klachten samenhangen met de slaapproblemen
  • Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon
  • Cognitieve gedragstherapie, gedachtentherapie die u weer op een andere positievere manier leert denken
  • Het toepassen van een gezonde copingstijl. U leer omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor de stress in uw lijf en hoofd verminderd en u uit de vicieuze cirkel van slecht slapen komt
  • U krijgt ook inzicht in wat een gezonde slaap is

De therapie

De therapie start middels een intake gesprek en vervolgens zult u 1 of meerdere vragenlijsten in moeten vullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat de vorderingen zijn in de therapie.

Vervolgens wordt er een behandeldoel en -plan opgesteld en bieden wij u een plan van aanpak aan hoe we het beste het slaapprobleem kunnen oplossen.

Dan volgt de eerste behandelsessie die kan bestaan uit een oefen en/of praatsessie waarin we het probleem gaan aanpakken.

Minou de Jong-Lensen is gespecialiseerd als Slaapoefentherapeut binnen onze praktijk. Neem gerust contact op met Minou voor meer informatie of als u een afspraak wilt maken.